תואר שני בייעוץ ארגוני – המסלול לעתיד בטוח יותר

כיצד כדאי לבחור את מסלול ההכשרה המקצועית שלך? בבואנו לבחור מסלול לימודים ומקצוע, חשוב שנתייחס לכמה שיקולים. חלק מהשיקולים הם עניין, משיכה לתחום, סיפוק מקצועי והנאה מהעבודה. אלה שיקולים חשובים מאוד, אך לא פחות חשוב מהם נמצא השיקול הכלכלי – איזה מקצוע יאפשר לי ולמשפחה שלי פרנסה וקיום בכבוד? אחד המקצועות שעשויים לאפשר לנו עתיד בטוח הוא תחום הייעוץ ארגוני. קראי עליו עוד בהמשך הכתבה.

דמייני את עצמך בעוד ארבע או חמש שנים. מה את רואה? משפחה, ילדים, בית, זוגיות, קריירה, התפתחות מקצועית. כולנו יודעות מה חשוב לנו, חשוב לא פחות לדעת איך להגיע לשם. בעולם שבו שום דבר לא בטוח והכל משתנה במהירות, כדאי לחפש תחום שיספק לנו יציבות ועתיד בטוח וללמוד תואר בהתאם, כמו למשל תואר שני בייעוץ ארגוני.

 

הייעוץ הארגוני מהו?

תחום הייעוץ הארגוני הוא תחום מחקר הבודק ולומד את הארגון, תהליכים ושינויים שמתרחשים במסגרתו, וכן סוגיות נוספות כמו משברים בארגון, תרבות ארגונית, שינויים חיצוניים לעומת פנימיים בארגון, ועוד. היועצת הארגונית תחפש את המוקדים לחיזוק ואת מוקדי החוזק הקיימים בארגון, ובנוסף את הדרכים היעילות ביותר לקידום האינטרסים של הארגון, ערכיו ורווחת העובדים שלו.

זהו תחום מגוון מאוד, שכן ארגונים הם עולם מגוון מאוד. אמנם היועצת הארגונית משתמשת בכלים שייעודם להבין ולהצמיח את כל סוגי הארגונים, אך בסופו של דבר לרוב היא עובדת באחד או במספר מצומצם של ארגונים, מה שמאפשר לה לבחור מבין אפשרויות רבות את מוקדי ההתמחות שמעניינים אותה.

 

האם ייעוץ ארגוני הוא תואר מבוקש בשוק התעסוקה?

מכיוון שכמעט בכל ארגון בינוני ומעלה, ובוודאי בארגוני ענק כמו צבא, מערכת ביטחון או מפעלים גדולים, נוכל למצוא יועץ או יועצים ארגוניים, ומכיוון שגם ארגונים קטנים מבקשים לעתים להיעזר ביועצים ארגוניים או ביועצים עם התמחויות מסוימות, נוכל בהחלט לומר שתואר שני בייעוץ ארגוני הוא תואר מבוקש המאפשר העסקה מגוונת ויציבה לאורך שנים.

הבוגרת תוכל לבחור בין השתלבות כיועצת אחת או בצוות יועצות בארגון גדול, או דווקא לעבוד כיועצת עצמאית המעניקה שירותים למגוון ארגונים ובוחרת את לקוחותיה בהתאם לערכים והעדפות אישיות, או רמת עניין.

 

האם ייעוץ ארגוני יוכל לספק ביטחון בעתיד הכלכלי?

מכיוון שהיועצים הארגוניים משתלבים במגוון סוגי ארגונים, ומכיוון שבחברה בה אנו חיים קיומם של ארגונים אינו מוטל בספק – בין אם ארגונים ציבוריים כמו משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות, בין אם חברות פרטיות גדולות ובין אם ארגוני מגזר שלישי – הרי שעבודה בתחום תוכל לספק ביטחון כלכלי ורצף תעסוקתי.

 

האם לכל היועצים הארגוניים אותה רמה של יציבות תעסוקתית?

במידה והיציבות התעסוקתית היא הפרמטר החשוב ביותר מבחינתך, כדאי לשקול השתלבות במגזר הציבורי או בארגונים גדולים ויציבים – משרדי ממשלה, רשויות ציבוריות, גופים ביטחוניים או תאגידים גדולים. עבודה כעצמאית או בארגונים קטנים תוכל לאפשר יותר גמישות, אך עשויה להיות כרוכה בפחות ביטחון תעסוקתי.

תואר שני בייעוץ ארגוני

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא