כל מי שמגדל חיית מחמד בביתו, יודע להבחין מתי הם אינם מרגישים טוב לפי ההתנהגות הלא אופיינית להם בדרך כלל. חתולים, בדומה לכלבים ולבני אדם, גם כן סובלים מכל מיני בעיות בריאותיות אשר נובעות ממחלות כלשהן או מהשמנת יתר. ככל הנראה שבשל בעיות אלו נצטרך להחליף את המזון שהם אוכלים למזון בריא יותר שייתן להם את ההגנה הטובה ביותר.
תוחלת חיים ארוכה דורשת תשומת לב עקבית
בעולם המודרני, אורח החיים של החתולים עולה מידי כמה שנים בזכות הרפואה ובזכות פורמולות מזון נהדרות שתורמות לחיזוק המערכת החיסונית של החתולים. בנוסך, לחתולים אין את הצורך לצאת ולצוד את מנת המזון שלהם אלא היא כבר מוכנה בצלחת ועוד בשעות מסודרות. אך עם כל נפלאות הרפואה, ההתפתחויות הנהדרות בנושא המזון וכמובן חוסר הפעילות הגופנית מצד החתולים, קיימות לא מעט מחלות שתוקפות אותם וצריך לשים לב אליהם ולעקוב אחריהם. לכן מהרגע שנבחין בשינוי התנהגותי אצל החתולים שלנו, נפנה קודם כל לווטרינר לייעוץ ואולי גם לביצוע בדיקות לגילוי מחלות. לאחר בדיקות מקיפות ובהמלצת הווטרינר, ייתכן ונצטרך לעשות מעבר למאוכל רגיל לאוכל ייעודי הנקרא, אוכל רפואי לחתולים.
סוגי המחלות הנפוצות ביותר בקרב חתולים שקיימים עבורם מזון רפואי הם:
- בעיות כליות
- בעיות בדרכי השתן
- בעיות כבד
- בעיות בלב
- בעיות פרקים
- בעיות במערכת העיכול
- בעיות דנטליות
- רגישויות למזון וסוגי אלרגיות שונות
- בעיות גריאטריות
- השמנת יתר שגורמת לסוכרת
לכל אותן המחלות המוזכרות ברשימה, קיים מזון ייעוד שיכול בהחלט לשפר באופן משמעותי את אורח החיים של החתול מבחינה בריאותית ובכלל. סוגי אוכל רפואי לחתולים מגיעים גם כאוכל יבש וגם כאוכל רטוב אך חשוב לשים לב שכאשר קונים אוכל לחתולים שסובלים ממחלה כזאת או אחרת, זה חייב להיות לאחר התייעצות של איש מקצוע – וטרינר, ורק לאחר בדיקות שהוכיחו חד משמעית שאכן החתול שלכם סובל מבעיה מסוימת כמו אחת המחלות ברשימה לסיכום. חשוב לציין שגם אוכל דנטלי מצריך בדיקה מהחשש לחורים בשיניים שיכולים לגרום לצער רק אצל החתול מחמד שלנו.
בריאות לפני הכל!
תזונה, הרגלי אכילה נכונים, ופעילות ספורטיבית כמה פעמים בשבוע, תקפים גם לבני האדם וגם לחיות המחמד שלנו וכמי שאחראיים על בריאותם עלינו להקפיד מידי יום על מזון שמותאם לחתולים שלנו ולא לתת להם לקק כל מיני סוגי מזונות של בני אדם לא כי אנחנו "רעים" או לא רוצים "לפנק" אלא משום שמזונות אלו רק יכולים לפגוע בהם, וזאת כמובן לא נרצה לעשות. אם כן, בכל שלב שהנכם שמים לב לשינוי כלשהו אצל החתול שלכם כמו, השמנת יתר בפרק זמן קצר, עיוות באזור הבטן, יללות שקודם לכן לא השמיע, זה בדיוק הזמן להגיע אתו לווטרינר לאבחון.